Veterinär

Veterinär 2018-10-12T10:58:11+00:00

Blå Stjärnans Djursjukhus i Borås har i nuläget 12 veterinärer. Karin Nyman är Chefsveterinär för djursjukhuset och veterinärmedicinskt ansvarig. Djursjukhuset har 3 veterinärer som har specialistexamen i hundens och kattens sjukdomar.

Karin Nyman
Karin NymanChefsveterinär
Karin är djursjukhusets chefsveterinär sedan april 2014. Hon är specialist i hundens och kattens sjukdomar. Karin arbetade som sköterska på djursjukhuset på 1990-talet och har också hunnit med några år som djurparksveterinär.

Karins huvudintresse är internmedicin, det vill säga allt som har med sjukdomar av olika inre organ att göra, till exempel lever- och njursjukdomar, mag-tarmproblem och diabetes.

Cornelia Johansen
Cornelia JohansenVeterinär
Cornelia tog sin veterinärexamen på Norges veterinärhögskola 2003. Hösten 2009 gjorde hon ett externship på Animal Dermatology Clinic i San Diego. År 2010 påbörjade Cornelia sin recidency i veterinär dermatologi vid Ludwig-Maximilians-Universität i München, Tyskland. Innan Cornelia började som hudspecialist hos oss på Blå Stjärnan i Borås så arbetade hon som dermatolog på Blå Stjärnans djursjukhus i Göteborg och som medicinsk konsult för IDEXX VetMedLabor i Tyskland. Cornelia har också publicerat artiklar i forskningstidskrifter.
Emelie Almgren
Emelie AlmgrenVeterinär
Emelie är utbildad veterinär från Københavns Universitet och har arbetat hos oss sedan februari 2015. Hon har ett brett veterinärmedicinskt intresse inom både kirurgi och internmedicin samt är extra intresserad av kardiologi. Emelie är under utbildning till specialist inom hunden och kattens sjukdomar.
Karin Bergius
Karin BergiusVeterinär
Veterinärexamen 1993, och Specialistexamen i Hundens Och Kattens sjukdomar 2010.
Kirurg i grunden, med mångårig erfarenhet av alla typer av mjukdelskirurgiska ingrepp, inklusive rekonstruktiva plastiker. Mitt främsta intresse är ögonproblematik, både medicinsk och kirurgisk sådan. Jag har under mer än 15 års tid gått ett flertal nationella och internationella utbildningar inom ögon, bland annat alla ESAVS oftalmologikurser och är registrerad aspirant inom den samnordiska ögonlysarutbildningen. Jag opererar “det mesta ” av mikrokirurgi på utsidan av ögat, till exempel hornhinnesår, keratektomier, olika missbildningar i ögonlocken, men inget inuti ögat ( kataraktkirurgi, linsbyte) .

Marie Flöisbon
Marie FlöisbonVeterinär
Marie har arbetat sedan 1991 på djursjukhuset. Hon har en gedigen veterinärmedicinsk vidareutbildning inom många områden men har på senare år inriktat sig allt mer på ultraljudsdiagnostiken.

Tidigt utvecklade hon intresset för hjärtsjukdomar och det ledde till införande och utveckling av ultraljudsundersökningar på Blå Stjärnans Djursjukhus i Borås. Initialt utvecklades ultraljudsundersökningarna på hjärta s.k. ekokardiografi, men snart utvecklades även undersökningarna av bukorgan.

Hon har arbetat med ultraljudsundersökningar sedan 1996 och vidareutvecklar ständigt denna verksamhet. Nu arbetar hon 2- 3 dagar i veckan med ffa. ultraljudsundersökningar och vidareutbildar även kollegorna. Utför kompletta undersökningar av såväl hjärta som buk. Dessa undersökningar kan idag i många fall ersätta eller komplettera konventionella röntgenundersökningar.

Hon har genomgått nationella vidareutbildningar, internationella kurser och kongresser regelbundet. Hon har även utbildat sig i Europa inom ESAVS ( European School for Advanced Veterinary Studies), med veckolånga kurser i avancerad kardiologi i två steg

Anna Gerbert
Anna GerbertVeterinär
Anna har arbetat på djursjukhuset i Borås sedan 2009. Dessförinnan har hon arbetat bl.a. på Lundabygdens Djursjukhus och under ett antal år bedrivit konsultverksamhet på olika kliniker i Göteborgsområdet.
Anna har gått ESAVS (European School Advanced Veterinary Studies ) kurser inom kattmedicin och kirurgi samt även ESAVS tandkurser.

Hon är kattuppfödare sedan 1991 och även aktiv inom hundsport.

Carina Kubacki
Carina KubackiVeterinär
Carina arbetar hos oss sedan 2011. Hon är under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar. Hon är speciellt interesserad av internmedicin, akutsjukvård och bilddiagnostik. Själv har hon en malteser och två aprikosa dvärgpudlar samt någon valpkull emellanåt.På fritiden tycker hon om att fotografera och träna. Hon är dessutom mycket förtjust i getter.
Kim Sjölander
Kim SjölanderVeterinär
Kim Sjölander fick sin veterinärexamen 2013, och är nu under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar. Hon är särskilt intresserad av akutsjukvård och kirurg
Anna Kronsell
Anna KronsellVeterinär
Bild och personlig presentation kommer inom kort.
Pernilla Larsson
Pernilla LarssonVeterinär
Pernilla är utbildad till veterinär i Budapest och började hos oss i Maj 2016. Har sedan tidigare flera års erfarenhet som sköterska. Huvudintressen är kirurgi, anestesi, bilddiagnostik och tänder.
Gått externa kurser inom kirurgi samt bilddiagnostik. Kattpatienter ligger mig extra varmt om hjärtat. Pernilla är under utbildning till specialist inom hundens och kattens sjukdomar.
Fredrike Ritter
Fredrike RitterVeterinär
Presentation kommer snart!
Franziska Rahn
Franziska RahnVeterinär
Jag heter Franziska har gått färdig min utbildning som veterinär i München vår 2016. Jag jobbar mest polikliniskt och håller på med utredningar inom inre medicin. I framtiden vill jag gärna specialisera mig inom hundens och kattens sjukdomar. På min fritid tar jag hand om mina kaniner och idrottar.