Röntgen

Home/Avdelningar/Röntgen
Röntgen 2017-05-10T09:58:32+00:00

bild26Vi har en modern och väl fungerande röntgenavdelning, Vi använder oss av digital framkallning och har en separat tandröntgen. En röntgenundersökning är idag ett snabbt och säkert sätt att få en bedömning av t.ex. leder, lungor och buken med dess organ. Många av bilderna tas i två projektioner, en där ditt djur ligger på sidan och en där ditt djurligger på rygg eller mage.

Till skillnad från vid ultraljuds undersökningar vill vi nu att ditt djur ska vara välrastat.

För optimal bildkvalité krävs ibland att ditt djur får lugnande.
Varje röntgenbild granskas av den veterinär som har beställt bilden initialt, sedan kommer bilden/bilderna att bedömas gemensamt av våra veterinärer på röntgenrond som hålles dagligen. HD/AD röntgen utförs av en sköterska efter tidsbokning, dessa bilder gör djursjukhuset ingen bedömning av, utan det sker hos SKK.

Vi utför även avancerade röntgenundersökningar, i utredningasfall, som ofta kräver att djuret stannar kvar över dagen eller ibland även under ett par dagar.

Vi tar gärna hjälp av dig som djurägare när vi ska ta en röntgenbild eftersom djuret oftast är lugnare när matte eller husse är med. Vi uppskattar den hjälpen men om du inte har möjlighet så säg till så ordnar vi det ändå.

Observera att du INTE får vara med och röntga om du är under 18 år eller gravid enligt strålskyddsinstitutets föreskrifter.