Tandvård

Tandvård 2018-11-30T08:56:48+00:00

IMG_0009Problem med tänderna kan både människor och våra husdjur få någon gång i livet. Smärta och obehag upplevs likväl hos djuren som hos oss människor. Kraftiga infektioner i munhålan kan innebära en smittspridning till inre organ.

Att sköta våra djurs tänder är minst lika viktigt som att vi sköter våra egna.
Dagligen upptäcks tandproblem av djursjukhusets veterinärer. Tandsten, inflammerat tandkött och tandlossning återfinns hos våra hundar och katter. Bettfel måste ibland åtgärdas för att undvika problem på sikt.

Sjukdomen FORL är en sjukdom som finns hos katter. Sjukdomen bryter ned tandvävnaden vilket leder till ett tillstånd som är mycket smärtsamt för katten.
Avslagna tänder är vanligt hos både hundar och katter. Ibland måste tanden dras ut, men kan i vissa fall rotfyllas. Det kan utföras här hos oss på djursjukhuset.

På djursjukhuset i Borås finns veterinärer och en tandsköterska med hög kompetens så att djuren får professionell behandling av sina tänder. Vårt tandteam arbetar med modern digital tandröntgen och tandläkarutrustning.
Många problem med djurens tänder kan man som djurägare förebygga genom kontinuerliga kontroller och goda råd från vår tandsköterska.