Anestesi / Smärtlindring

Home/Om oss/Kunskapsområden/Anestesi / Smärtlindring
Anestesi / Smärtlindring 2017-05-10T09:58:32+00:00

Hund hos vetBorås Djursjukhus erbjuder sina patienter en trygg och modern narkos i samband med operativa ingrepp. Det är av största vikt att

varje narkos avpassas individuellt utifrån djurets förutsättningar beträffande allmäntillstånd, ras och ålder samt att narkosen övervakas korrekt.

Borås Djursjukhus använder alltid de mest skonsamma och moderna narkosmedlen och de flesta narkoser sker med gasanestesi.
Narkosen övervakas kontinuerligt av välutbildad personal. Personalen vidareutbildas fortlöpande inom ämnet för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för en bra narkos. Modern teknik används där både hjärt- och lungfunktioner kontrolleras, vilket är en självklarhet liksom att patienten ligger på värmedyna för att undvika värmeförluster.

Vid enklare mindre ingrepp och vissa undersökningar kan lugnande preparat i kombination med lokalbedövning användas. I många fall kan en antidot ges där djuret ”väcks” för att snabbare återgå till vaket tillstånd.

Smärtlindring är ett mycket viktigt område för oss på Borås Djursjukhus. Med modern djursjukvård eftersträvas att djuren upplever minsta möjliga smärtpåverkan. Smärtlindringen påbörjas redan innan djuret opereras eller undersöks för att sedan upprätthållas under narkos och vid vistelsen på djursjukhuset. I hemmet får djurägaren behandla sitt djur med tabletter/ mixtur efter tydliga instruktioner av personalen.

Djuret bör vara utan mat de närmaste 6- 12 timmarna innan en narkos eller lugnande behandling utförs. Rekommendationen är att undanhålla mat från klockan 18 kvällen innan ett besök. Vatten går bra att ge djuret ända fram till besöket.