Rehabilitering

Rehabilitering 2017-05-11T16:03:56+00:00

Vid Borås Djursjukhus finns en mycket välutrustad och modern rehabavdelning där välutbildad personal erbjuder såväl friskvård som rehabilitering vid skada. Både sjukgymnast och rehabassistenter arbetar i team med veterinär för att uppnå bästa resultat.

Efter en skada i rörelseapparaten är det av största vikt att djuret återfår största möjliga normala funktion igen. Individuella rehabiliteringsprogram utarbetas och ger de bästa förutsättningar för djuret att så snabbt och skonsamt som möjligt uppnå dessa mål.

Borås Djursjukhus kan erbjuda träning i både bassäng och löparband i vatten, så kallad vattentraskare. Även stora hundar med funktionsnedsättning kan erbjudas simning med hjälp av lyfthjälpmedel.

Massagebehandling i olika utföranden för en skadad rörelseapparat och i samband med friskvård erbjuds på massagebord som är höj- och sänkbart.
Akupunktur kan ges av sjukgymnast vid Borås Djursjukhus både i syfte att smärtlindra samt att exempelvis stimulera en skadad ryggmärg i samband med diskbråck.