Poliklinik

Home/Avdelningar/Poliklinik
Poliklinik 2017-06-08T11:46:44+00:00

Poliklinikavdelningen utgör den vanliga ”besöksavdelningen” och fungerar precis som en mottagning på vanligt sjukhus. Här tas du och ditt djur emot för en första undersökning och här sker Er första kontakt med veterinären och sköterskor.

Eftersom djuren inte själva kan tala om hur de mår, är din berättelse om djurets hälsa och beteende mycket viktig. Tillsammans med den information och en grundläggande undersökning skapar sig veterinären en bild av djurets hälsa och vad som kan vara fel. Efter inledande bedömning kan det ibland vara nödvändigt med kompletterande undersökningar, som t ex röntgen, ultraljud eller blodprov. Veterinären går igenom alternativen med Er.

Många av våra patienter kommer på remiss från annan veterinär, meddela receptionen om Ni är remitterade till oss.

Leg. Djursjukskötare handhar egna fall som t ex vaccinationer, stygntagningar, kloklippning, kostrådgivning, rehabiltering samt vissa återbesök.

Avdelningen består av tio undersökningsrum, varav ett ögonrum, ett rum för utredningsfall och ett isoleringsrum vid misstanke om risk för smitta. På polikliniken finner man även digitalröntgen, ultraljud, EKG, blodtrycksmätare etc.

Avdelningen är bemannad alla vardagar kl. 07.00-21.00.
Varje morgon har vi normalt operationsintag kl. 07.00-08.30 och hemgångar sker som regel på eftermiddagarna, men det kan förekomma kvällar.

Tänk på att veterinärvård är kostnadskrävande, säg därför ifrån om Ni har en ekonomisk gräns. Ni kan alltid be om en preliminär prisuppgift av veterinären, men det kan vara svårt att ange exakt kostnad eftersom man arbetar med levande individer som svara olika på behandling. Läs mer om betalningsmöjligheter här.