Vår operationsavdelning är välutrustad för att kunna möta de flesta kirurgiska behoven.
Många ingrepp kräver specialutrustning – detta gäller framförallt vid ortopedi och ögonkirurgi.
Djursjukhuset kan erbjuda kirurgi av både mindre och större ingrepp med mångårig erfarenhet.
Djuret undersöks alltid av en veterinär innan narkosen, och ibland behövs också exempelvis röntgen och blodprover för att vi ska veta hur djuret mår innan det sövs. På vår operationsavdelning arbetar legitimerade djursjukskötare som är välutbildade inom anestesiologi, och de har ansvar för alla narkoser hos oss tillsammans med veterinärerna. Vi har tillgång till avancerad narkos- och övervakningsutrustning och skräddarsyr alltid narkosen och smärtlindringen efter varje individ. Hänsyn tas till ras, ålder och sjukdomstillstånd, allt för att ge ditt djur en så säker och smärtfri operation och narkos som möjligt. Personalen är van att söva och övervaka såväl friska som svårt sjuka djur.
Djursjukhuset har under årtionden mycket medvetet arbetat med förebyggande hygien och rena operationsmetoder för att minimera risken för infektioner hos patienten. Som ett led i detta tänkande önskar vi att djuren i största möjliga utsträckning badas i hemmet kvällen innan ett operativt ingrepp. Antibakteriellt schampo och instruktioner för badet kan hämtas hos oss innan operationen.
Normalt sett så rekommenderar vi fasta innan operation. Ge ingen mat efter klockan 20 kvällen innan. Vatten går bra att ge som vanligt ända fram till besöket. Undantaget från detta är väldigt unga djur, och våra gnagare.
Djuret lämnas in hos oss på morgonen och hämtas på eftermiddagen, vid en tid som bestäms när djuret lämnas. Vid större ingrepp behöver djuret ibland stanna något eller ett par dygn för smärtlindring och fortsatt vård.
I samband med hemgång så träffar man en sköterska som berättar om vad som gjorts, och då ges också information om vad man bör tänka på efter operationen.